Performance
07.09.2024 / 18h – 20h
Sala d’actes
Activitat oberta i gratuïta, fins a completar aforament
En aquesta Jam session, buscarem assolir una connexió més gran amb l’energia vital del nostre cos, com una eina per alliberar bloquejos i restaurar l’harmonització i l’equilibri.
Partint del condicionant de l’expressió gràfica i pictòrica a partir de la cal·ligrafia de l’artista Qi luo de l’Acadèmia de les Belles Arts de la Xina, qui a través del moviment pintarà des de la seva ànima icones, motius, llegendes i poemaris diversos que seran al seu torn interpretats pels ballarins de l’Escola Municipal de Dansa de Castelldefels, els quals, des de la seva experiència, es responsabilitzaran que el públic participi, motivant una harmonia holística entre el cos i l’ànima.
La cal·ligrafia xinesa es considera una pràctica que promou l’harmonia i la curació a través de l’expressió del Qi (“flux d’energia vital” que flueix pels meridians al nostre cos). A semblança que la pràctica de la dansa, el moviment a cada traç, reflecteix l’energia vital de l’artista.
El mateix acte de la Jam propiciarà dansant l’intercanvi d’energia mitjançant les emocions, entre mirades i gestos, moviments d’éssers, que sense conèixer-se compartiran l’ànima i el cos elevats en una construcció positiva, de bonança i de salut.
La música estarà a càrrec del percussionista Martí Soler Planes.
________________________
Amb la participació de:
Qi Luo, artista membre de l’Acadèmia de Belles Arts de Xina.
Especialista en cal·ligrafia tradicional xinesa, il·lustra aspectes històrics, metodològics i creatius des de la cal·ligrafia tradicional xinesa. La seva creativitat ens aporta una sanació holística, tant en el terreny simbòlic com en l’energètic. Director del Centre d’Art Internacional AAMA i Tagus International Center of Arts en la Xina.
Escola Municipal de Dansa de Castelldefels, és una escola autoritzada per la Generalitat de Catalunya. Ha estat centre de pràctiques de la Universitat Ramon Llull i del Conservatori Superior de Dansa de Valencià Nacho Duato –ISEAV-, així com ara ho serà del centre superior de dansa de l’Institut del Teatre. Així mateix, ha col·laborat amb el grup d’investigació CREARED. La EMDC fomenta des de la infància l’interès envers la dansa i a atendre l’àmplia demanda social de cultura artística pràctica. dansacastelldefels.org
Martí Soler Planes, fa més de vint anys que es dedica a la música, sempre amb la bateria i la percussió com a eines de treball. Ha rebut formació al Taller de Músics de Barcelona i Drumtech de Londres. Ha fet formacions del món de la musicoteràpia i dels drumcircles. Ha treballat en espectacles de teatre musical, grups de música i TV. Dirigeix el grup de timbalers «Sonaquetomba» i dirigeix el festival de percussió «Més Que Ritmes» de Gavà, on apropen el món de la percussió a tothom. Per a més informació: martitamtams@gmail.com
En col·laboració amb el Grup de recerca M.I.M.A (Memòria i Matèria Artística. GINDO-Universitat de Barcelona/188)
Aquesta activitat és part de la programació de SocialFestBcn 2024, que proposa un programa especial al voltant de l’art com a instrument transformador en els processos de sanació de nosaltres mateixos i la nostra relació amb el territori.